Aanmaken van API Sleutels

Claire API

Claire biedt met haar API de mogelijkheid aan om informatie op te vragen voor gebruik in klant-eigen systemen. Voor het gebruik hiervan is een API sleutel nodig, die door een gebruiker met de Dealer Admin rol kan worden aangemaakt. Deze API sleutel is uniek en geeft toegang tot informatie van de dealer (en bijbehorende locaties). Dit zijn de stappen om een API sleutel aan te maken:

In Claire kan je in het hamburgermenu "Claire API" vinden, klik hier op.

API Overeenkomst

Als dit de eerste keer is dat de Claire API pagina bezocht wordt moet men akkoord gaan met de voorwaarden voor het gebruik van de API. Als de overeenkomst niet geaccepteerd is kan er geen sleutel worden aangemaakt.

Sleutel aanmaken

Na op de  "Maak API Sleutel Aan" knop in de rechterbovenhoek van de pagina te hebben geklikt wordt er een menu gepresenteerd dat om allerlei informatie vraagt:

Het is belangrijk dat deze velden worden ingevuld met de juiste informatie. De contactgegevens moeten overeenkomen met degene die de API sleutel daadwerkelijk gaat gebruiken. Mochten het zich voordoen dat er problemen, wijzigingen of andere zaken zijn waarvoor Claire met de sleutelhouders moet communiceren is het cruciaal dat deze informatie juist is. Vervolgens is er de "Toon API sleutel" optie.

Wanneer je op 'Toon API sleutel' klikt verschijnt er een pop-up waar de reden moet worden ingevuld voor het aanvragen van de API sleutel. Dit wordt opgeslagen in het logboek.

Als dit is ingevuld en bevestigd wordt de API sleutel getoond. Met het icoontje naast de API sleutel wordt deze naar uw klembord gekopieerd en is hij klaar om door te geven.

Voor instructies met betrekking tot het gebruik van de API en bijbehorende sleutel kunt u terecht bij onze API documentatie.