Autoline Keyloop FAQ

Autoline Keyloop FAQ

Afspraak annuleren
Als de WO-status Geannuleerd is in Autoline en de status in Claire is Nieuwe opdracht, wordt de WO in Claire automatisch geannuleerd. 

* als een monteur al met een controle is begonnen, dan wordt de afspraak niet geannuleerd in Claire.



Intern WO in Claire
Er zijn diverse opties om een bepaald item een status Intern te geven.
-  De status Intern krijgen wij via de API van Keyloop (die weer gekoppeld is aan Autoline) en deze is gebaseerd op de Werkorder.
- De klant staat hier los van, dus men markeert de Werkorder als Intern via het tablad Code, zie printscreen: dan zal hij daarna ook in Claire als Intern verschijnen. 



DMS km in Claire
Claire importeert de km stand die is ingevoerd in het DMS.
Nadat de monteur de huidige km stand heeft ingevoerd op de tablet en de status auto opgehaald (car out of shop) wordt geactiveerd, dan zal de huidige km stand in het DMS overschreven worden.

WO importeren in Claire
Indien de WO zichtbaar is in Autoline Keyloop en niet in Claire, kan de receptioniste via de zoekbalk in Claire de WO opvragen. Klik op de kenteken nummer van de Keyloop WO, dan verschijnt de WO in Claire. 

- Werkomschrijvingen die handmatig toegevoegd zijn in Claire, worden nu naar Autoline geïmporteerd (in afspraak status Nieuwe opdracht) 



-De H regels (afvalbijdrage, hulpstoffen en milieukosten) worden nu geïmporteerd als een interventie element genoemd fee.







- Het is nu mogelijk om bepaalde menu's uit te sluiten in Claire / niet zichtbaar te maken voor de klant en/of automatisch de werkomschijving akkoord klant geven in Claire

Wat moet ik weten als wij een interventie in Claire missen?
- wanneer is de interventie toegevoegd in Autoline?
- in welke status was de afspraak in Claire?

Advies: Claire importeert interventies alleen als de afspraak Nieuwe opdracht heeft. 

Dezelfde WO nummer op verschillende locaties
- Autoline heeft een maximaal aantal van 99 999 nummers. Wanneer dat aantal is bereikt, begint het opnieuw met eerdere nummers.
Dit is de reden dat sommige locaties dezelfde WO- nummers hebben
Advies: Afspraak zoeken op kenteken, dit nummer is wel uniek.

Frequentie import:
Bij het openen van de werkorder in Claire, wordt direct de laatste nieuwe info geïmporteerd vanuit Autoline.
Advies: Claire importeert interventies alleen als de afspraak Nieuwe opdracht heeft. 

DMS Notities
Wanneer notities worden toegevoegd in Autoline volgens de onderstaande afbeelding:




DMS notities verschijnen eerst op het dashboard, onder de sectie Belangrijke items in een nieuwe subsectie genaamd DMS Notes.

De notities kunnen niet worden gewijzigd in Claire, maar alle wijzigingen die in Autoline worden aangebracht, zijn zichtbaar in Claire.
Deze opmerkingen zijn ook zichtbaar voor de monteurs.


    • Related Articles

    • DMS garantie pin - Autoline Keyloop

      Indien een item als 'Garantie' gemarkeerd is in Autoline Keyloop, zal de interventie in Claire een garantie pin krijgen. De optie Importeer garantie pin moet per vestiging worden ingeschakeld door Support. Mail naar support@claireit.eu. Hoe werkt ...
    • Een afspraak vanuit Keyloop direct importeren in Claire via de zoekbalk op de hoofdpagina

      Deze functie stelt u in staat om direct een afspraak te importeren vanuit Keyloop in Claire. Als een afspraak net is gemaakt in Keyloop, kan deze om vertraging te voorkomen direct worden geïmporteerd. Voorwaarden Om gebruik te kunnen maken van deze ...
    • Opbouw van werkorder Autoline - Claire

      Bij het aanmaken van een werkorder in Autoline is het noodzaak om de opbouw op één en dezelfde manier door te voeren om dit overzichtelijk te krijgen voor zowel de service adviseur als monteur. Indien auto voor onderhoud komt beginnen we met het ...
    • Aantekeningen bekijken die zijn ingevoerd in Autoline

      Wanneer notities worden toegevoegd in Autoline volgens de onderstaande afbeelding: verschijnen ze eerst op het dashboard, onder de sectie Belangrijke items in een nieuwe subsectie genaamd DMS Notes. De notities kunnen niet worden gewijzigd in Claire, ...
    • Viewing notes entered in Autoline

      When notes are added in Autoline as per the image below they will appear on the dashboard, under the Important items section in a new sub-section called DMS Notes: The notes cannot be modified in Claire but any changes made to them in Autoline will ...