Snel Starten met de App voor de Monteur

Nadat je ingelogd ben in Claire opent de app in het Beginscherm, daarin zie je alle werkorders voor die dag.
Je kunt een WO openen door erop te klikken. Zoek je een specifieke WO? In de zoekbalk bovenaan kun je zoeken op Kenteken of WO nr.
Mocht je hulp of meer informatie nodig hebben, druk dan op het icoontje met  ?  dan kom je direct in de helpdesk van Claire.

Onder de zoekbalk zijn de verschillende statusiconen te zien. In volgorde van links naar rechts:

Geannuleerde werkorder

Nieuwe werkorder

Controle gereed

Offerte gereed

Klant akkoord

Auto gereed

Extra info nodig

Kwaliteitscontrole gereed

Back Order ingesteld

Als je een WO opent dan kom je op de WO detail pagina met meer informatie over de auto en de Interventies waar de auto voor komt.
Rechtsboven vind je meerdere icoontjes, het belangrijkste is het checklijst icoontje, hier vindt je alle controle lijsten terug.

Onderstaande afbeelding geeft vervolgens alle controlelijsten weer welke beschikbaar zijn in Claire:

De controlelijst afwerken
  • Groen: Is goed

• Groen + opmerking: Het is goed maar je wilt tekst, foto of filmpje toevoegen

• Oranje: Adviespunt - het is niet direct noodzakelijk maar draagt bij aan het rijgedrag, comfort en de veiligheid van de auto

• Rood: Noodzakelijk - het is onverantwoord om hiermee verder te rijden of apk afkeur

• Grijs: Controlepunt niet van toepassing

Wanneer je aan het einde van de controlelijst komt, zie je de knop 'Einde controle'

De receptie gaat nu een offerte maken op basis van de meerwerkzaamheden die zijn gevonden door de monteur.

Wanneer deze zijn goed gekeurd door de klant verschijnt het icoon: .

In dit overzicht is te zien op welke advies- en noodzakelijke punten de receptie akkoord heeft gekregen van de klant.

Vervolgens mag de monteur het werk gaan uitvoeren. Dat doe je door op de knop met de twee vinkjes te klikken.

Daarna krijg je de door de klant goedgekeurde werkzaamheden te zien. Door op een duimpje te klikken wordt deze groen. Hiermee laat je zien dat een interventie is gerepareerd.
Klik na het afronden op gereed. Hiermee wordt de werkorder gereed gemeld.

Heb je achteraf nog extra vloeistoffen toegevoegd, dan kun je deze invoeren door middel van de extra parts optie. Deze kan bijgewerkt worden totdat de auto gereed wordt gemeld!
De extra parts button bevindt zich rechts boven in beeld van de werkorder zoals in de afbeelding is te zien.
Als de monteur de extra parts functie gebruikt dan zal de status van de werkorder niet veranderen en de service adviseur hoeft niet Klant OK hierop te geven.

Tussentijds gereed melden van werkzaamheden

De monteur kan zijn werk tussentijds gereed melden door op het icoon met de twee vinkjes te klikken rechtsboven in het scherm. De status verandert pas in 'auto gereed' als alle duimpjes op groen staan, dan zijn alle werkzaamheden uitgevoerd. Wanneer je de duimpjes rood laat en daarna op gereed drukt, meld je de auto tussentijds gereed. Hiermee communiceer je direct met de receptie over de voortgang van de werkzaamheden.

Onderstaand statusicoon verschijnt alleen wanneer alle werkzaamheden zijn uitgevoerd!