Communicatie via SMS

Klant communicatie is beschikbaar in het formaat e-mail en SMS.  De Web1on1 SMS  koppeling biedt de mogelijk om allerlei soorten communicatie via SMS te versturen.

Instellen

Om deze functie te kunnen activeren (klantcommunicatie via SMS) hebben we de ChatShipper API inloggegevens nodig. Om SMS te kunnen versturen via de Claire klantcommunicatie module hebben we een geldig e-mailadres en wachtwoord nodig die verstrekt is door ChatShipper.

Koppeling met Claire

Neem contact op met Support@claireit.eu om de benodigde inloggegevens in te laten voeren in Claire, ook iemand met de functie Dealer Admin is hiertoe bevoegd.
Op de Dealerpagina, bij Bewerk Dealer, wordt onder het Configuratie kopje een checkbox weergegeven waar je Chatshipper kan activeren.

Indien deze functie actief staat, kan je naar je volgende stap op de Dealer Overzichtpagina. Daar kan je bij Chatshipper instellingen je e-mail e wachtwoord ingeven. Deze inloggegevens moeten zijn verstrekt door ChatShipper.

Hoe te gebruiken

Indien de receptionist op het envelopje klikt in de rechterbovenhoek van de afspraakdetail pagina, opent een nieuw scherm.

De eerste twee opties op dit scherm zijn Selecteer e-mail en Selecteer telefoonnummer dropdowns.

Indien u klikt op Selecteer telefoonnummer zal het nummer dat is opgegeven door de klant weergegeven worden.

Indien er geen telefoonnummer beschikbaar is, zal communicatie via SMS niet mogelijk zijn. In dat geval zal het veld waar het nummer moet worden ingegeven lichtgrijs zijn.

Voor meer informatie over Klant Communicatie zie: Gebruik-klant-communicatie