Controle uitvoeren

In Claire heb je de mogelijkheid om verschillende controles te maken. Het begint met een Claire controle waarop de Eindcontrole en de Kwaliteitscontrole kunnen volgen.

Voor het starten van een Controle moet je eerst de werkorder openen door op het werkorder nummer te klikken.

Wanneer je de werkorder hebt geopend dan zie je rechtsboven een Knop staan om de controlelijsten te openen.

Wanneer je op de knop klikt, krijg je een lijst met alle beschikbare controlelijsten.

De controle voltooien

• Groen: Is goed
  • Groen + opmerking: Het is goed maar je wilt tekst, foto of filmpje toevoegen
  • Oranje: Adviespunt - het is niet direct noodzakelijk maar verhoogt het rijgedrag, comfort en de veiligheid van de auto
  • Rood: Noodzakelijk - het is onverantwoord om hiermee verder te rijden of apk afkeur

Wanneer een controle niet volledig is ingevuld zal je niet verder kunnen, om verder te komen moeten alle punten van de controlelijst zijn gecontroleerd en verwerkt in de Claire check. Wanneer er 1 of meerdere stappen vergeten zijn, zal dit onder in beeld worden weergegeven.

De eindcontrole voltooien

In de auto eindcontrole kan je aangeven welke interventies, van de DMS en Claire zijn opgelost/gerepareerd en waar nodig opmerkingen, foto’s en video's toevoegen. Dit is ook waar je aangeeft dat de auto gereed is.

Na het voltooien van een eerste controle, is de eindcontrole beschikbaar voor de monteur door op de knop met dubbele vinkjes in de rechterbovenhoek te klikken. In het eindcontrole scherm zijn alleen de items zichtbaar waarvoor de klant akkoord heeft gegeven waarna je kunt aangeven dat deze zijn gerepareerd.

Door op het rode duim-icoontje te klikken wordt een item gereed gemeld.

Om de wijzigingen op te slaan, klik je op de Gereed knop, in de rechterbovenhoek van het Auto overzichtsscherm.

Nadat je erop hebt geklikt, kan een van de volgende schermen verschijnen:

1. Heeft u banden verwisseld ? (Voorbanden met achterbanden, of autobanden met opslagbanden)
  1. Antwoord JA en je wordt doorgestuurd naar een scherm waar je wissel kunt aangeven.
  2. Antwoord NEE om verder te gaan met de volgende stap.
  3. Klik op VRAAG HET ME LATER en de vraag wordt de volgende keer opnieuw gesteld.
2. Pop up met vraag voor volgende stap:

Is de auto klaar?

Dit bericht verschijnt als:
  1. Bij een controle geen advies of noodzakelijke items zijn gevonden.
  2. WO heeft de status Klant OK bereikt
  1. Antwoord JA en de status van de WO wordt bijgewerkt naar Auto Gereed.
  2. Antwoord NEE en de WO-status blijft ongewijzigd en de vraag zal opnieuw worden gesteld de volgende keer dat je op GEREED klikt bij de eindcontrole of de dubbele vinkjes-knop gebruikt als alle interventies zijn aangegeven als gereed.

De kwaliteitscontrole voltooien

Nadat de monteur de auto gereed heeft gemeld, kan er een kwaliteitscontrole worden gedaan door de kwaliteitsmanager. Hier wordt gecontroleerd of alle gegevens kloppen en of alle geplande werkzaamheden zijn uitgevoerd.

De camerafunctie gebruiken

Bij vragen kan de functie foto of video ingeschakeld zijn.

Een foto nemen

Om één of meerdere foto's te maken, klikt u op het volgende icoontje onderaan de vraag.

De foto bijwerken met een rode cirkel

Op elke foto kunt u vervolgens op het volgende pictogram klikken en één of meer cirkels toevoegen om te verduidelijken waar op gelet moet worden.

Verplaats de cirkel met één vinger. Om de cirkel groter te maken, plaats je eenvoudig twee vingers op het scherm en spreidt ze. Om de grootte van het scherm te verkleinen, plaats je vingers uit elkaar en knijp ze naar elkaar toe.

Voorbeeld:

Een video maken

Om één of meer video's te maken, klik op het volgende icoontje:

Weet je niet meer waar de auto voor kwam maar heb je de controle al gestart klik dan op de knop rechtsboven. Je ziet nu de werkomschrijving, klik je weer op dezelfde knop dan kom je terug in de controle.