Controle uitvoeren

Tijdens het proces in Claire maak je verschillende controles. Deze controlelijsten zijn verdeeld over verschillende categorieën: Standaard, Garantie, Kwaliteitscontrole en Proefrit. In deze handleiding lees je daar meer over.

Zodra je de Claire app opent zie je een overzicht van alle werkorders van vandaag. Start het proces door op een werkorder te klikken of een werkorder te zoeken in de zoekbalk.

Wanneer je linksboven op de Planning knop klikt, zie je alle werkorders die aan jou zijn toegewezen.

Wanneer je de werkorder hebt geopend dan zie je bovenaan een knop staan om een controlelijst te starten.

Wanneer je op de controlelijst-knop klikt, krijg je toegang tot de controle categorieën: Standaard, Garantie, Kwaliteitscontrole en Proefrit. Deze zijn beschikbaar afhankelijk van de status van de werkorder.

Wanneer zijn welke categorieën beschikbaar?

In de onderstaande statussen zijn de volgende categorieën beschikbaar: Standaard, Garantie, Info en Proefrit.

Nieuwe afspraak

Aanname gereed

Controle gereed

In de onderstaande statussen is alleen de categorie Proefrit beschikbaar.

Offerte maken

Offerte gereed

Klant beantwoord

Klant akkoord

In de status Auto gereed zijn de volgende categorieën beschikbaar: Kwaliteit en Proefrit.

Auto gereed

In de status Kwaliteitscontrole is de volgende categorie beschikbaar: Proefrit.

Kwaliteitscontrole

In de status Info zijn de volgende categorieën beschikbaar: Info en Proefrit.

Info status

Selecteer de juiste categorie en kies daarna een controlelijst om de controle te starten.

In Claire V391 is de Automerk knop toegevoegd. Als een beschikbare controlelijst is verbonden aan een bepaald automerk, is er een extra knop beschikbaar met het icoon van een auto en de merknaam.
Wanneer je hier op klikt zie je een overzicht van verbonden controlelijsten.

Notitie: De controlelijst blijft ook beschikbaar onder het bijbehorende controlelijst type. Als het bijvoorbeeld een info controlelijst is, dan is deze ook beschikbaar onder info.

Extra scenario

Wanneer een monteur bezig is met een controlelijst zien andere gebruikers een oranje bericht op de tablet: 'Deze auto is in behandeling door XXX'. Op dat moment kunnen zij alleen een proefrit of controlelijst die de status niet update starten.

In het geval dat de tablet van de monteur tijdens een controle crasht, krijgt de monteur bij het herstarten van de app een pop-up om werk in uitvoering te hervatten. Deze geeft de volgende drie opties:
  1. JA: De controlelijst wordt hervat, deze is opgeslagen tot de laatste vraag waarbij op gereed is geklikt.
  2. NEE: De monteur kan verder met een andere werkorder, maar de pop-up blijft telkens verschijnen wanneer de monteur op de overzichtspagina komt. Deze verdwijnt pas wanneer de controle is afgerond of verwijderd.
  3. VERWIJDEREN: De controlelijst wordt volledig verwijderd.

De controle voltooien

• Groen: Is goed
  • Groen + opmerking: Het is goed maar je wilt tekst, foto of filmpje toevoegen
  • Oranje: Adviespunt - het is niet direct noodzakelijk maar verhoogt het rijgedrag, comfort en de veiligheid van de auto
  • Rood: Noodzakelijk - het is onverantwoord om hiermee verder te rijden of apk afkeur
  • Grijs: Deze vraag is niet van toepassing

Wanneer een controle niet volledig is ingevuld zal je niet verder kunnen, om verder te komen moeten alle punten van de controlelijst zijn gecontroleerd en verwerkt in de Claire check. Wanneer er 1 of meerdere stappen vergeten zijn, zal dit onder in beeld worden weergegeven.

De eindcontrole voltooien

In de auto eindcontrole kan je aangeven welke interventies, van de DMS en Claire zijn opgelost/gerepareerd en waar nodig opmerkingen, foto’s en video's toevoegen. Dit is ook waar je aangeeft dat de auto gereed is.

Na het voltooien van een eerste controle, is de eindcontrole beschikbaar voor de monteur door op de knop met dubbele vinkjes in de rechterbovenhoek te klikken. In het eindcontrole scherm zijn alleen de items zichtbaar waarvoor de klant akkoord heeft gegeven waarna je kunt aangeven dat deze zijn gerepareerd.

Door op het rode duim-icoontje te klikken wordt een item gereed gemeld.

Om de wijzigingen op te slaan, klik je op de Gereed knop, in de rechterbovenhoek van het Auto overzichtsscherm.

Nadat je erop hebt geklikt, kan een van de volgende schermen verschijnen:

1. Heeft u banden verwisseld ? (Voorbanden met achterbanden, of autobanden met opslagbanden)
  1. Antwoord JA en je wordt doorgestuurd naar een scherm waar je wissel kunt aangeven.
  2. Antwoord NEE om verder te gaan met de volgende stap.
  3. Klik op VRAAG HET ME LATER en de vraag wordt de volgende keer opnieuw gesteld.
2. Pop up met vraag voor volgende stap:

Is de auto klaar?

Dit bericht verschijnt als:
  1. Bij een controle geen advies of noodzakelijke items zijn gevonden.
  2. WO heeft de status Klant OK bereikt
  1. Antwoord JA en de status van de WO wordt bijgewerkt naar Auto Gereed.
  2. Antwoord NEE en de WO-status blijft ongewijzigd en de vraag zal opnieuw worden gesteld de volgende keer dat je op GEREED klikt bij de eindcontrole of de dubbele vinkjes-knop gebruikt als alle interventies zijn aangegeven als gereed.

Als laatste verschijnt de volgende pop-up wanneer de eindcontrole klaar is:

De kwaliteitscontrole voltooien

Nadat de monteur de auto gereed heeft gemeld, kan er een kwaliteitscontrole worden gedaan door de kwaliteitsmanager. Hier wordt gecontroleerd of alle gegevens kloppen en of alle geplande werkzaamheden zijn uitgevoerd.

De camerafunctie gebruiken

Bij vragen kan de functie foto of video ingeschakeld zijn.

Een foto nemen

Om één of meerdere foto's te maken, klikt u op het volgende icoontje onderaan de vraag.

De foto bijwerken met een rode cirkel

Op elke foto kunt u vervolgens op het volgende pictogram klikken en één of meer cirkels toevoegen om te verduidelijken waar op gelet moet worden.

Verplaats de cirkel met één vinger. Om de cirkel groter te maken, plaats je eenvoudig twee vingers op het scherm en spreidt ze. Om de grootte van het scherm te verkleinen, plaats je vingers uit elkaar en knijp ze naar elkaar toe.

Voorbeeld:

Een video maken

Om één of meer video's te maken, klik op het volgende icoontje:

De maximale lengte van een video is 30 seconden.
Weet je niet meer waar de auto voor kwam maar heb je de controle al gestart klik dan op de knop rechtsboven. Je ziet nu de werkomschrijving, klik je weer op dezelfde knop dan kom je terug in de controle.