Koppeling Claire - Plan-IT

Om in Claire toegang te krijgen tot de planning die in Plan-IT is gemaakt, kan er nu een koppeling gemaakt worden tussen Plan-IT en Claire. Hierdoor zijn de toegewezen werkorders zichtbaar vanaf de Claire applicatie op de tablet en kunnen de monteurs hun eigen werkorders zien.

Vereisten
Een Plan-IT gebruikersnaam en Plan-IT wachtwoord van Plan-IT planning zijn vereist.
De informatie over het aanmaken van een API sleutel is beschikbaar voor uw beheerder op https://www.plan-it.nl/faq/api-login-aanmaken-voor-partners

In Plan IT ga naar Beheer omgeving - Menu - API inloggegevens - Nieuwe API inloggegevens aanmaken voor Claire
Eenmaal aangemaakt, zou je de inlognaam en het wachtwoord moeten ontvangen.

Indien hulp nodig, neem contact op met Plan IT op 085 236 2500

Configuratie
Neem contact op met support@claireit.eu om de koppeling tot stand te brengen.

Claire tablet accounts moeten worden gekoppeld aan monteurs die worden vermeld in Plan-IT planning. Open de link voor onze configuratiekosten.

Voordelen:
1. Receptionisten hoeven Plan-IT planning niet te openen om te zien aan welk werkorder/geplande tijd elke monteur werkt.
2. De monteur weet precies wat hij moet doen, zonder naar het dagplanningsscherm te hoeven kijken.
3. Als de planning is gewijzigd in Plan-IT (tijd, naam monteur) verandert dit ook real time in Claire.

Alleen de toegewezen monteur en de start/eind tijd wordt geüpdated.

Afsprakenlijst
Op de afsprakenlijst kunt u zien aan welke monteurs werkorders zijn toegewezen in Plan-IT planning.

Klik op het dropdown-filter Bijgewerkt door / Toegewezen aan zoals aangegeven in de volgende afbeelding:

Nadat het filter Toegewezen aan is geselecteerd, worden de monteurs weergegeven die aan de werkorder zijn toegewezen. Als u de muisaanwijzer op hun namen plaatst, verschijnen de start- en stoptijden en datum van de werkzaamheden.

Tablet
Zodra deze nieuwe functionaliteit is ingesteld, zien de monteurs een nieuwe schuifknop genaamd Planning in de linkerbovenhoek.

Indien geactiveerd, zijn alleen de werkorders die aan de monteur zijn toegewezen zichtbaar. De werkorders worden in volgorde van starttijd weergegeven.

Zorg dat er in de dagplanning een werkorder bij alle monteurs wordt ingedeeld dan komen ze ook in het resultaat van de koppeling.

Voor meer informatie over hoe deze key aan te maken kunt u hier terug vinden.
https://www.plan-it.nl/faq/api-login of bel 085 2362500 voor directe ondersteuning.