Nieuws Berichten

Doel

Claire deelt nu de nieuwsfunctie met al zijn gebruikers. U kunt nu uw eigen nieuwsberichten voor uw team publiceren. Deze wordt weergegeven wanneer ze de volgende keer inloggen of ze kunnen het lezen op de nieuwspagina die nu toegankelijk is in het menu.n

Toegang

De nieuwsfunctie is toegankelijk vanuit het hamburgermenu, via het kopje Nieuws.

Een nieuwsbericht bekijken

Op de nieuwspagina kunt u al het voorgaande nieuws voor uw locatie vinden in de taal die u bij het inloggen selecteert.

In de zoekbalk kunt u zoeken naar nieuws met de sleutelwoorden die u heeft ingevuld bij Schrijver/Gepubliceerd en Onderwerp.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om resultaten voor de exacte groep woorden te verkrijgen. Bijvoorbeeld: "Piet Hein".
Er zijn vier filters beschikbaar:
  1. Dealer
  2. Locatie
  3. Publicatie datum
  4. Categorie

Een nieuwsbericht publiceren

U kunt een nieuwsartikel publiceren door op de groene knop Toevoegen in de rechterbovenhoek te klikken.

Vervolgens verschijnt het volgende scherm:

1. U moet minimaal één locatie selecteren waar u uw nieuws wilt publiceren uit het dropdown menu.

2. Er moet een titel worden ingevuld.

3. U kunt een categorie selecteren waardoor het resultaat wordt beperkt indien u deze filter gebruikt.

4. Door een taal te selecteren, wordt het nieuws weergegeven bij het inloggen als die taal door de gebruikers is geselecteerd. Bijvoorbeeld alleen voor Nederlandstalige weergave.

5. U heeft de mogelijkheid om een publicatiedatum in te voeren. Vanaf deze datum wordt het nieuws weergegeven bij het inloggen.

6. U kunt ook een vervaldatum invullen. Na deze datum is het nieuws ‘verlopen’ en wordt het op deze dag voor het laatst weergegeven bij het inloggen.

7. Door de schuifknop uit te zetten onder Zichtbaar op tablet, zal het nieuwsbericht niet zichtbaar zijn op de tablet nadat de monteur is ingelogd in Claire.

8. U kunt uw artikel in de laatste sectie invoeren of kopiëren.

Opmerking: nieuws dat ‘als gelezen’ is gemarkeerd, wordt niet opnieuw weergegeven bij het inloggen, zelfs niet als het is bijgewerkt.

Nieuws dat is gepubliceerd voor een locatie zal zichtbaar zijn na het inloggen van gebruikers met toegang tot die locatie, het is niet gebaseerd de standaard locatie van een gebruiker
.

Een nieuwsbericht wijzigen

U kunt alleen een nieuwsbericht wijzigen als u de auteur bent door op de bewerkknop aan de rechterkant te klikken.

Een nieuwsbericht uitschakelen

Klik in het scherm Artikel bewerken op de oranje knop in links onderin.

Eenmaal uitgeschakeld, staat het het nummer van dat nieuwsitem op de nieuwspagina  in een rood vakje, zoals op onderstaande afbeelding wordt getoond.