Services configureren in online check-in-communicatie

Als onderdeel van de module Klantcommunicatie biedt de online check-in tool klanten de mogelijkheid om het afgesproken werk te herzien en aanvullende diensten te selecteren voorafgaand aan hun afspraken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u services configureert die u aan uw klanten wilt aanbieden.

Voorwaarde

Alleen dealer admins hebben toestemming voor de aanpassingen.

Extra services maken

Stap 1
Ga eerst in het hamburgermenu en onder het gedeelte Communicatie module klik op Check-in Services.

Stap 2
Klik op het plusje in de rode cirkel in de rechter benedenhoek van de pagina.

Stap 3
Nieuwe check-in service toevoegen verschijnt met een lijst van 6 beschikbare velden om in te vullen.

1. Naam van de check-in service
2. Omschrijving van de service
3. Selecteer merken
- het vervolgkeuzemenu 1 of meerdere automerken. Alleen klanten met auto's van het geselecteerde merk zullen de aangeboden service bekijken.
4. Selecteer tag
Categoriseer uw service op tag. Meet en bekijk de resultaat in het rapport online check-in dat beschikbaar is in het dashboard met dealerrapporten.
Als u een nieuwe tag wilt maken, neem dan contact met ons op via support@claireit.eu
5. URL info
Voer de URL in die u wilt insluiten. (Voorbeeld: YouTube-video met betrekking tot de service.)
Opmerking: YouTube-links worden gedetecteerd en bijgevoegd.
Opmerking: dit wordt ingesloten in een i-frame, dus zorg ervoor dat de koptekst x-Frame-opties is ingesteld op SAME ORIGIN, anders wordt deze niet correct weergegeven.
6. Prijs excl. btw
Opmerking: btw wordt automatisch toegevoegd als die is ingeschakeld voor uw locatie.
Voorbeeld:

Verberg voor lease afspraken

Indien geactiveerd zal de service niet zichtbaar zijn wanneer de berijder, eigenaar of contractant een leasemaatschappij is.

Stap 4
Klik op Opslaan

Extra services voor een locatie inschakelen

Sleep het item van de rechterkolom (Dealer Services) naar de linkerkolom (Locatie Services)

Meldingsfunctie geaccepteerde online check-in services

Voor afdelingen die geen gebruik maken van Claire, kunt u instellen dat ze een melding ontvangen als er een online check-in service is geaccepteerd.

Zodra een service voor locatie is ingeschakeld, opent u deze vanuit de locatiekolom en voegt u een e-mail toe.

Zodra de service is geaccepteerd, wordt er een e-mail verzonden naar het ingevoerde e-mailadres met de informatie over de geaccepteerde service en voor welke service. Op de pagina met afspraakgegevens geeft een blauwe envelop aan dat de service is geaccepteerd en wanneer je er met de muis overheen gaat,  wordt aangegeven wanneer en naar welk e-mailadres de melding is verzonden.

Een service die wordt aangeboden voor een locatie uitschakelen

Klik op de service die u wilt uitschakelen in de linkerkolom.

Klik op de pagina Check-in bewerken op de Uitschakelen rode knop in de rechter benedenhoek.

Extra services verwijderen

Klik op de service die u wilt verwijderen in de rechterkolom (Dealer services).

Klik op de pagina Check-in service bewerken en klik op de rechter knop Verwijderen in de rechterbenedenhoek om deze permanent te verwijderen.

Voordat u een service verwijdert, moet u deze op alle locaties uitschakelen. Als u dit niet doet, krijgt u de onderstaande foutmelding: