Aannamelijst uitvoeren

In de Claire app op de tablet heeft de receptionist de mogelijkheid om een visuele controle uit te voeren.

Aannamelijst uitvoeren

Voordat je een controle start, moet je eerst een werkorder openen. Dit doe je door op het werkorder nummer te klikken met de volgende status: Nieuwe afspraak, controle gereed of aanname gereed.

Wanneer je de werkorder hebt geopend, zie je rechtsboven een knop staan om de controlelijsten te openen.

Wanneer je op deze knop klikt, kun je kiezen uit de categorieën: Standaard, Garantie, Info, Kwaliteitscontrole en Proefrit. Deze zijn beschikbaar afhankelijk van de locatie instellingen en de status van de werkorder.

De Aannamelijst (Visual check) is alleen beschikbaar voor een receptionist in de categorie Standaard.

Selecteer een controlelijst om de check te starten.

Automerk knop: Als een beschikbare controlelijst is verbonden aan een bepaald automerk, is er een extra knop beschikbaar met het icoon van een auto en de merknaam.
Wanneer je hier op klikt, zie je een overzicht van de verbonden controlelijsten.

Notitie: De controlelijst blijft ook beschikbaar onder het bijbehorende controlelijst type. Als het bijvoorbeeld een Info controlelijst is, is deze ook beschikbaar onder Info.

De controle voltooien

• Groen: Het is goed
  • Groen + opmerking: Het is goed, maar je wilt tekst, foto's of filmpjes toevoegen
  • Oranje: Adviespunt - het is niet direct noodzakelijk, maar beïnvloed het rijgedrag, comfort en de veiligheid van de auto
  • Rood: Noodzakelijk - het is onverantwoord om hiermee verder te rijden of APK afkeur

Wanneer een controle niet volledig is ingevuld, kun je niet verder. Om verder te komen moeten alle punten van de controlelijst zijn gecontroleerd en verwerkt in de Claire check. Wanneer er 1 of meerdere stappen vergeten zijn, zal dit onder in beeld worden weergegeven.

Wanneer de controle juist is afgerond, klik je op Einde controle. Wanneer de informatie succesvol is verzonden, verschijnt het volgende scherm:

Integratie balie check-in
Als bij jouw locatie de balie check-in module actief is, dan geeft de controlelijst mogelijk een 4e optie genaamd Check-in.

Door hierop te klikken, wordt de balie check-in module geladen. Zo kun je direct de klant laten inchecken via de tablet.
Notitie: Alle controleresultaten zijn zichtbaar tijdens deze check-in.

Wanneer deze is voltooid keer je automatisch terug naar de hoofdpagina.

Voor meer informatie, neem contact op met support@claireit.eu

Wanneer de aanname gereed is, verandert de status van de WO naar Aanname gereed.

De camerafunctie gebruiken

Bij vragen kan de functie foto of video ingeschakeld zijn.
Het maken van een video is een optionele functie, neem contact op met support@claireit.eu om dit te activeren.

Een foto nemen

Om één of meerdere foto's te maken, klikt u op het volgende icoontje onderaan de vraag.

De foto bijwerken met een rode cirkel

Op elke foto kunt u vervolgens op het volgende pictogram klikken en één of meer cirkels toevoegen om te verduidelijken waar op gelet moet worden.

Verplaats de cirkel met één vinger. Om de cirkel groter te maken, zet je twee vingers op het scherm en spreid je ze uit elkaar. Om de cirkel kleiner te maken, zet je je vingers weer op het scherm en breng je ze dichter bij elkaar.

Voorbeeld:

Een video maken

Om één of meer video's te maken, klik op het volgende icoontje:

De maximale lengte van een video is 30 seconden.
Weet je niet meer waar de auto voor kwam, maar heb je de controle al gestart? Klik dan op de knop rechtsboven. Je ziet nu de werkomschrijving. Klik je weer op dezelfde knop, dan kom je terug in de controle.