De Pin functie

De Pin functie

De pin-notitie is een effectieve manier om een interventie te markeren en eventuele voortgang erop bij te houden. De pin-opmerking kan worden gebruikt voor eenvoudige opmerkingen om specifieke interventie-items onder garantie of terugroepactie te taggen. Door deze functie te gebruiken, vul je vervolgens de garantie dashboard functie in.

Hoe toegang te krijgen?
Op de afspraakdetailpagina wordt elke interventie met een pin aangegeven. Klik op de pin om de pin-module te laten verschijnen zodat je je gegevens kunt toevoegen of aanpassen.

Let op: Monteur kan de pin niet activeren. Om een bestand te kunnen toevoegen aan een pin zal de receptionist eerst de pin moeten activeren en het notitieveld te gebruiken.

Een nieuwe pin toevoegen

Eenmaal aangeklikt, zal de pin-module er als volgt uitzien:




De volgende drie dropdown velden:

1.Pin type: 

  • Opmerkingen

  • Garantie 

  • Recall

2. Garantie type (alleen in te schakelen als het type garantie werd geselecteerd):

  1. Fabriek
  2. Niet ingesteld
  3. Coulance
  4. Carrosserie
  5. In Reparatie
  6. Service

3. Pin Status (alleen ingeschakeld als garantie of Recall-type was geselecteerd):


1. Niet ingesteld
2. Support
3. In behandeling
4. Meer info
5. Geaccepteerd
6. Geweigerd
7. Geclaimd
8. Gefactureerd

Indien nodig voer je de juiste informatie in de volgende velden in: 
  • Support nummer

  • Claimnummer

  • Referentie nummer


Status bestelling:
  1. Bestellen
  2. Dezelfde dag
  3. Volgende dag
  4. Nabestelling

Notitie veld

Als je een notitie invoert, wordt de log geschiedenis ingevuld zodra je op Opslaan of bijwerken klikt. Nadat je op Opslaan klikt, kan je het niet meer wijzigen of verwijderen.

Een bestand toevoegen

Zodra er een karakter is ingevoerd in het notitieveld kan je de paperclip knop gebruiken om een bestand toe te voegen. Er kunnen meerder bestanden worden toegevoegd bij elke notitie die is ingegeven. Nadat er een bestand is toegevoegd, zijn de schuifknoppen Notitie zichtbaar in belangrijke items en Notitie zichtbaar voor monteur automatisch geactiveerd. 


Zichtbaar in belangrijke items:


Indien ingeschakeld, zal de interventie zichtbaar zijn onder de sectie belangrijke items op de afspraakdetailpagina. (alleen als je een notitie hebt ingevoerd.)


Zichtbaar voor de monteurs: 
De notitie is dan zichtbaar in de Claire-applicatie voor de tablet.

Bewaar onderdelen:
Indien ingeschakeld, zal het een gemakkelijk identificeerbare notitie maken, die zichtbaar kan zijn bij de afspraakdetails en/of voor de monteurs op hun tablets.

Log:

De log geschiedenis is gesorteerd van meest recent naar oudste.

 Als na het invoeren van een pin de vraag/interventie is opgelost, wordt ook een nieuw item weergeven met: Gemarkeerd als Gereed

Als na het gebruik van een pin de interventie wordt geselecteerd als reden voor de uit te voeren controle, wordt ook een nieuwe log weergegeven met de naam van de monteur en naam van de checklijst.

Print overzicht
Het print overzicht toont alle elementen van de pin plus de volgende informatie:
  1. Afspraakinformatie
  2. Klantinformatie (Met de knop linksboven uit of aan te zetten)
  3. Auto informatie
  4. Resultaten van de uitgevoerde checklist met foto's, opmerkingen en statussen.



Interventie automatisch vastzetten
Als je locatie een Keyloop-configuratie heeft, zal het item dat als garantie is ingesteld in het DMS automatisch een pincode aanmaken of bijwerken en deze instellen als Garantietype. Deze automatisch aangemaakte pinnen kunnen niet worden verwijderd, tenzij de item niet langer als garantie is ingesteld in het DMS.

    • Related Articles

    • Pinnen van de werkorder op het dagoverzicht

      Eerste afspraak: De afspraak wordt gepland in het DMS. Hierdoor verschijnt de werkorder in het Claire afsprakenoverzicht op de geplande datum met de status "Nieuwe Opdracht" Binnen melden voertuig Als de klant het voertuig komt brengen moet de status ...
    • Pin functie: los- en vastmaken van werkorders

      Met de Pin functie kunt u een duidelijk overzicht creëren op de afspraken overzichtspagina. U kunt WO's die de afspraak datum van vandaag niet hebben vastmaken en loskoppelen. Hoe het werkt Een afspraak wordt automatisch vastgemaakt wanneer: Een ...
    • Interventies pinnen op een tablet

      Een pin notitie is een effectieve manier om een interventie onder de aandacht te brengen en de voortgang bij te houden. De pin kan worden gebruikt voor eenvoudige opmerkingen of om om specifieke interventie-items te taggen die bijvoorbeeld onder ...
    • DMS garantie pin - Autoline Keyloop

      Indien een item als 'Garantie' gemarkeerd is in Autoline Keyloop, zal de interventie in Claire een garantie pin krijgen. De optie Importeer garantie pin moet per vestiging worden ingeschakeld door Support. Mail naar support@claireit.eu. Hoe werkt ...
    • Een belangrijke notitie toevoegen

      Deze functie stelt u in staat om een notitie toe te voegen die zichtbaar is op de overzichtspagina. Toegang Op de werkorder detailpagina ziet u een icoontje van een A4 papier. Via het dropdownmenu komt u bij de Belangrijke notitie knop (Belangrijke ...