Pinnen van de werkorder op het dagoverzicht

Eerste afspraak:

De afspraak wordt gepland in het DMS. Hierdoor verschijnt de werkorder in het Claire afsprakenoverzicht op de geplande datum met de status "Nieuwe Opdracht"

Binnen melden voertuig

Als de klant het voertuig komt brengen moet de status in Claire aangepast worden naar de status "Auto in werkplaats". Afhankelijk van het DMS wordt het voertuig automatisch of handmatig binnen gemeld in Claire. Voor meer uitleg om voertuigen binnen of buiten melden klik hier.

Pinnen van de afspraak op het dagoverzicht

Wanneer het voertuig is ontvangen in de werkplaats en er een controle is gestart wordt de werkorder vastgepind op het dagoverzicht van vandaag. Zie onderstaand voorbeeld:

Werkorder zichtbaar op het dagoverzicht:

Werkorder de volgende dag zichtbaar met afspraak datum +1 op het dagoverzicht:

Losmaken/unpin werkorders van het dagoverzicht

Een werkorder automatisch losgemaakt/un-pinned wanneer:

• De auto is gereed gemeld (standaard)

• Er een kwaliteitscontrole is gedaan (standaard)

• Auto buiten gemeld (optioneel)

• Of als aangegeven wordt met de notificatie dollarteken dat de werkorder is gefactureerd (optioneel)

Bij alle overige situaties zal de werkorder handmatig losgemaakt moeten worden van het dashboard. De vervolgafspraak wordt dan weer zichtbaar op de afspraak datum die aangeven is in het DMS.

Om de werkorder los te maken van het dagoverzicht moeten de volgende 2 handelingen uitgevoerd worden:

1. De pin verwijderen (unpin)

2. Auto buiten melden