Dagplanner

Een korte video van één minuut die de basisprincipes van de Dagplanner uitlegt.

Het dashboard helpt de gebruiker om het werk van de monteurs te beheren.

Hoe activeer je de Dagplanner?

Neem contact met ons op: support@claireit.eu.

Toegang

Wanneer de Dagplanner eenmaal is ingeschakeld op jouw locatie, kun je het openen door ‘Dagplanner’ te selecteren in het linkermenu (hamburgermenu).

Dagplanner dashboard

TagNameDescription
Link to
related article
(if any)
1FilterbalkKlik hierop om alle werkorders te markeren met de selectie.
2Afspraken
De afspraak wordt normaal gesproken weergegeven met Registratienummer, WO nummer en een datum en tijd.

De datum en tijd worden weergegeven op de eerst beschikbare gegevens van:
  1. Geplande datum en tijd
  2. Eindtijd afkomstig van derden zoals Plan-it of 1i Automotive.
  3. Tijd om status te updaten
De kleur van het vakje is:
  1. Geel als de geplande datum en tijd van de WO binnen een uur is.
  2. Rood als de geplande datum en tijd van de WO verstreken is.
Wanneer de monteur op de knop "Ik heb hulp nodig" drukt, verschijnt er een rode rand rondom de betreffende afspraak. Als je er met de muis overheen gaat, wordt de hulpnotitie weergegeven.

3Info van derdenAls je locatie verbonden is met een derde partij zoals Plan-It en 1i Automotive, zal de WO een cirkel tonen met de voorletter van de monteur. Als je er met de muis overheen gaat, verschijnen de volledige naam van de monteur en de start- en stoptijd.
Meer info over Plan-it
Meer info over 1i Automotive
4ZoekbalkGebruik de zoekbalk om te zoeken op WO, registratienummer of naam van de eigenaar/bestuurder.Meer info over de zoekbalk
5FilterGebruik de filter om bezette monteurs te verbergen als er minstens één WO aan hen is toegewezen, of onbezette monteurs (als er geen WO aan hen is toegewezen).
6Inklap-knopKlik erop om de kolom in of uit te klappen.
7StatusbalkEen balk met statuspictogrammen die het aantal afspraken voor elke status weergeeft. Als je op een statuspictogram klikt, kun je de bijbehorende werkorders verbergen.
8Count buttonShowing the number of workorder assigned to the mechanic. You can click to show them all or collapse it to one row.
9Leeg vakIn dit vak kun je werkorders slepen en neerzetten (drag and drop).
10Niet aanwezig-knopKlik op de knop om aan te geven dat een monteur niet aanwezig is, daarna klapt de monteurs sectie in en wordt de monteur naar beneden verplaatst.
11Niet aanwezig lijstWil je monteurs zien die aan hebben gegeven niet aanwezig te zijn? Klik dan op de Niet aanwezig-knop om de monteurs sectie uit te vouwen.

Dagplanner kolommen

Afspraken

De kolom bevat nieuwe WO's die nog niet binnen zijn gemeld.
De kolom wordt in volgorde van datum en tijd weergegeven, van oud naar nieuw.

Let op! Auto's dienen eerst binnen gemeld te worden via het DMS of Claire voordat deze in de kolom Niet toegewezen verschijnen.

Niet toegewezen
De kolom bevat WO's die niet zijn toegewezen met de status Auto in werkplaats.

Vanuit deze kolom kunt u een WO toewijzen door deze naar zijn/haar eerstvolgende lege vak te slepen.

De kolom wordt in volgorde van datum en tijd weergegeven, van oud naar nieuw. Een WO met de status ‘Backorder’ staat aan het einde.

Taak van de monteur
Deze kolom bevat secties voor alle actieve monteurs. Elke sectie toont de toegewezen WO voor de betreffende monteur tot een maximum van tien WO's per persoon.

In deze kolom kun je:
  1. Een WO loskoppelen van de monteur door de WO terug te slepen naar de 'Niet toegewezen' kolom.
  2. Een WO opnieuw toewijzen door de WO naar een andere monteur te slepen.
Op de tablet
Op de tablet ziet de monteur een nieuwe knop genaamd Planning. Als deze ingeschakeld is, worden alleen werkorders weergegeven die aan hem/haar zijn toegewezen op de Dagplanner.

Als de status van een WO verandert in 'Auto opgehaald', wordt deze automatisch losgekoppeld van de monteur.
Wist je dat je de volgorde van de monteurs kunt veranderen? Jouw voorkeur wordt onthouden wanneer je de volgende keer inlogt op dezelfde browser.
Als de monteur een nieuwe controle start op een nog niet uitgevoerde werkorder, wordt deze automatisch aan hem of haar toegewezen in de Taken van de monteur kolom.

Auto gereed
Deze kolom bevat WO's met de status 'Auto gereed', ze worden automatisch verplaatst naar deze kolom als ze die status hebben bereikt.
Werkorders die waren toegewezen aan een monteur hebben een cirkel met de initialen van de laatst toegewezen monteur.
Let op! Als er een kwaliteitscontrole aan de gang is, blijft de WO in die kolom staan totdat de kwaliteitscontrole is voltooid.

Kwaliteitscontrole
Deze kolom bevat WO's met de status 'Kwaliteitscontrole', ze worden automatisch verplaatst naar deze kolom als ze die status hebben bereikt.

Aanvullende informatie over de hover functie

WO-nummer
Zodra je met je cursor/muisaanwijzer over het WO-nummer zweeft, zal er een popup openen met daarin extra informatie. Als er veel interventies zijn, kun je door middel van de schuifbalk naar beneden scrollen.

Kentekennummer
Zodra je met je cursor/muisaanwijzer over het kentekennummer zweeft, zal er een popup openen met daarin extra informatie over de auto.

Indien de toegewezen werkorder opgehaald is of de status Backorder krijgt, dien je de werkorder terug te slepen naar de Niet-toegewezen kolom.

Instelling voor extra opties

Er zijn nieuwe opties beschikbaar. Neem contact met ons op via support@claireit.eu om deze te activeren of om meer informatie te krijgen.

Toewijzen aan monteur bij controle gestart optie

Elke keer dat een monteur een nieuwe controle start op een werkorder, zal deze werkorder automatisch verplaatst worden naar het eerste vak onder zijn of haar naam.

Toewijzen aan monteur bij gerepareerde interventie optie

Wanneer een monteur een "Auto gereed" controle uitvoert en een interventie als gerepareerd markeert, wordt deze werkorder automatisch verplaatst naar het eerste vak onder zijn of haar naam.