SMS functie

Deze functie maakt communicatie via sms met klanten mogelijk.

Het wordt geleverd met tools waarmee u:

1. de verzonden tekst kan personaliseren

2. uw klant hun favoriete communicatiekanaal biedt: e-mail of sms

3. optie heeft om wel of geen sms te verzenden voor online check-in

4. rapporten overzicht heeft met de aantallen verzonden SMS en voor welke communicatie (bijvoorbeeld Diagnoseoverzicht)

5. de verzonden tekst kunt controleren door een specifiek telefoonnummer in de testmodus in te voeren

Configuratie

Een SMS-gateway-account is verplicht. Op dit moment ondersteunen wij Web 1on1 en Twillio.

De tekst in sms templates personaliseren

Template wijzigen is alleen mogelijk met een Dealer admin rol.

Klik in het hamburgermenu onder het gedeelte Klantcommunicatie op Templates.

Klik op template SMS in de kolom kanaal:

Opmerking: als het oogpictogram niet groen is, neem dan contact met ons op via support@claireit.eu

Vanuit dit scherm kunt u de tekst wijzigen:

Merk op dat elke tekst tussen dubbele accolades {{ }}, gegevens uit Claire zal halen.

Voorkeurskanaal:

Met de voorkeurskanaal functie kunt u aan geven wat het favoriete kanaal is om uw klant te bereiken, maar ook wanneer een automatische communicatie moet worden verzonden (bijvoorbeeld online check-in).

De keuze van het voorkeurskanaal kan door uw klant worden gedaan wanneer hij/zij de online check-in ontvangt:

Het kan ook handmatig worden ingesteld via het rechtermenu bij klantendashboard:

De selectie wordt dan op de klantcommunicatie module aangegeven door het onderstaande pictogram:

Optie om sms te verzenden voor online check-in

U kunt kiezen om wel of niet te sms'en bij Online Check-in. Ga naar de instellingen onder Klantcommunicatie en zet de onderstaande knop aan of uit:

Rapportage

Er zijn vier rapporten beschikbaar wat betreft WO- en sms-communicatie:

Dealer rapportage:

1. Sms overzicht

2. Sms event

Locatie rapportage:

1. Sms overzicht

2. Sms event

SMS testen

Om SMS optie te testen volgt u volgende stappen: - Open instellingen in de klantcommunicatie module - Schakel test-modus in - Voeg het nummer toe