Online check-in

Als onderdeel van de Klantcommunicatie module biedt de Online check-in tool  klanten de mogelijkheid om, voorafgaand aan hun afspraak, het overeengekomen werk aan te passen. Bovendien krijgt de klant automatisch extra services of acties aangeboden, afhankelijk van het automerk. Als de klant de online check-in heeft voltooid hoeft hij u alleen de autosleutel te overhandigen.

Het gebruik van de Online check-in

Stap 1

Configureer het online inchecken voor uw locatie:

1. Voor de activatie neem contact op met Claire via support@claireit.eu
  2. E-mail instellingen templates
  3. Voeg de services toe
  4. Algemene voorwaarden en Privacybeleid
  5. Stel het aantal dagen in voor de e-mail herinnering

Stap 2

Standaard ontvangen klanten 3 dagen vóór de afspraak een e-mail of SMS (afhankelijk van het voorkeurskanaal welke is geselecteerd door uw klant). Met de template wordt de link naar de online check-in webpagina met de volgende informatie verstuurd:

Afspraak details
- Details over uw afspraak
Details over auto
Details over klant
Geplande services
- Lijst van geplande werkzaamheden
- Eventuele opmerkingen
- Prijzen incl. btw
Optionele services
- Lijst met aangeboden diensten (Carwash, binnenreiniging, etc.)
- Beschrijving van de aangeboden diensten
- Prijzen incl. btw.
- URL-link (indien toegevoegd)
- Optie om de diensten te accepteren of klantverzoek om gecontacteerd te worden.
Klant Opmerkingen
- Onderwerp
- Omschrijving
- Bestanden

Op de welkomstpagina kan de klant zijn voorkeur ingeven voor communicatie. Dat kan via SMS of e-mail.  De klant heeft ook een optie om zijn/haar telefoonnummer of/en e-mailadres aan te passen. Indien deze zijn bijgewerkt zijn deze gegevens zichtbaar op de afspraakdetailpagina in de klantcommunicatie log. Het voorkeurskanaal voor communicatie zal worden bijgewerkt bij de klantinformatie in Claire.

In dit stadium kunnen klanten de afspraak en de geplande interventies vooraf bekijken. Ze hebben de mogelijkheid om 1 of meer diensten te bestellen. Ten slotte kunnen ze opmerkingen delen over de problemen met de auto.

Voordat klanten de bestelling bevestigen, moeten ze de verplichte online check-in-overeenkomsten accepteren.

Slechts één ontvanger ontvangt de e-mail, ofwel:
1. Bestuurder
2. Eigenaar
3. Contractant
E-mail wordt verstuurd naar de eerstvolgende met een beschikbaar e-mailadres in de bovenstaande volgorde.
Opmerking: klanten kunnen inchecken tot en met de dag voor de afspraakdatum.

Let op!

Online check-in wordt verzonden tussen 19:00 en 21:00 uur.

Stap 3

Als de klant een keuze heeft gemaakt, ziet u een bepaald nieuw pictogram op de afsprakenlijst:

Door op te klikken, wordt de afspraak detail pagina geopend.

De nieuwe regels boven de interventies tonen klant keuzes en eventuele toegevoegde opmerkingen of afbeeldingen.

De reactie van de klant moet altijd automatisch zichtbaar zijn in Claire. U kunt deze volgen in de voortgangsbalk of in het klantcommunicatie logboek. Als om onvoorziene redenen de reactie van een klant wordt uitgesteld, neem dan contact met ons op via support@claireit.eu.
Je kunt de opmerking ook delen en de bijgevoegde video en afbeelding zichtbaar maken voor de monteurs. Klik op de knop aangegeven door de rode pijl in de onderstaande afbeelding:

De volgende modal wordt geopend. Schakel de knop Zichtbaar voor monteur in:

Zodra dit klaar is, zien de monteurs de opmerkingen in de afspraak detailpagina:

Stap 4
Standaard wordt elk item welke nog niet afgehandeld is geïdentificeerd met het volgende pictogram
Voor afgehandelde items ziet u het volgende pictogram
.

Stap 5

Zodra alle items van de afspraak in behandeling zijn genomen, wordt de afspraak alleen op de geplande datum weergegeven met de volgende icoon  en de naam van de eigenaar/bestuurder/contractant wordt blauw gemarkeerd.

Zodra de online check-in is beantwoord, wordt op de afsprakenlijst pagina het veld voor de naam van de eigenaar/bestuurder/aannemer nu blauw gemarkeerd.