Het werkorder dashboard gebruiken

In de werkorder vind je niet alleen de werkomschrijving, maar nog veel meer! Hier worden ook de punten weergegeven die door de monteur zijn geconstateerd. Bovendien kun je aangeven welke punten de klant heeft goedgekeurd. Naast deze aspecten kun je ook in de werkorder aangeven in welk status van het proces de auto zich bevindt. Als je bijvoorbeeld begint aan een specifiek deelproces, zoals het opstellen van een offerte, kun je dit hier aangeven. Op deze manier is voor iedereen zichtbaar in welk status de werkorder zich bevindt. Om naar de werkorder te gaan, hoef je alleen maar vanuit het hoofdmenu op het WO-nummer van de auto te klikken.

Afbeelding van het dashboard

Tabellen met items van het dashboard

In de informatiebalk vindt je informatie over klanten en auto's. Als je erop klikt, verschijnt er meer informatie in een pop-up venster. Voor locaties die deze mogelijkheid hebben ingesteld tussen Claire en hun DMS, zal de interne werkorder dit icoon  hebben staan bij het WO-nummer.

Naam

Beschrijving
Link naar gerelateerd artikel
1
Foto van de auto
Foto van de auto
Meer info
2*
Knop voor automerken interface
Snelle toegang tot de interfaces van autofabrikanten (S voor Peugeot en ICM voor Renault)
Meer info
3**
MCC knop
Om het voor serviceadviseurs gemakkelijker te maken om MyPeugeot-, MyCitroen- of MyDS-kaarten aan te vragen.
Meer info
4***
DBB knop
Nieuwe optionele functie nog in ontwikkeling.
Meer info
5**
RDW knop
Hiermee kan je informatie verkrijgen van de RDW-website.
Meer info
6
Logs
Uitsluitend zichtbaar voor dealer admins; opent een modaal venster met een lijst van alle activiteiten.

7Sectie Klantgegevens

8
Werkorder pinnen
Vastzetten om de afspraak op de datum van vandaag te behouden voor alle gebruikers voor die locatie.
9
Knoppen voor de voortgangsbalk
Wijzig de voortgang in Claire wanneer de controle is voltooid.
Meer info
10
Sleutel label printen
Layout om de label uit te printen.
11
Notitie knop
Vanaf hier kunt u:

- Infostatus instellen
- Backorder instellen
- Notitie toevoegen
- Belangrijke notitie toevoegen
- Klant gebeld notitie
- Bijlage toevoegen
- Klantrekening toevoegen
12Dollarteken knopHet dollarteken kan worden gebruikt nadat de klant heeft betaald.Meer info
13
Ster knop
De ster kan worden gebruikt wanneer het een VIP-klant is.
14
Winkelwagen knop
De winkelwagen kan worden gebruikt om aan te geven dat alle onderdelen door de winkelier beschikbaar worden gesteld.
15
Desk check-in knop
Koppel je balie-tablet met de werkorder
16***Klant communicatie knopOptionele functie waarmee je een offerte naar de klant kan sturen.Meer info
17***
Klantcommunicatie URL
Open een URL om de laatste klantcommunicatie te zien die naar een klant is verzonden.

18
Status balk
De voortgang van het werkproces wordt aangegeven met het tijdstip waarop het proces is gestart en de naam van de persoon die het proces leidt.

19***
Geschiedenis niet gerepareerde items
Geschiedenis van noodzakelijke en advies items
20
Belangrijke items
Belangrijke toegevoegde opmerking zal in deze sectie verschijnen

21
Interventie toevoegen
Interventie toevoegen
22
Oog pictogram
Hiermee kan je één of meerdere ingrepen op de afdrukbare werkorder niet zichtbaar maken.

23
Interventiebeschrijving
Beschrijving van de ingreep ingevoerd in het DMS

24
DMS Interventie sectie
Er wordt aangegeven de reden voor de passage workshop, een mogelijke opmerking, de klantovereenkomst, een afbeelding en of het betreffende onderdeel al dan niet is gerepareerd.

25
Goedkeuring klant
Duim omhoog betekende klant heeft interventie goedgekeurd en het tegenovergestelde is een duim omlaag

26
Interventie elementen

27
Gekozen lijstensectie
Onder de functiebeschrijving vindt je de aanvullende onderdelenlijst en de lijst die door de monteur is gekozen met de vastgestelde punten.
28
PDF-knop
Deze knop zet de werkorder samen in een afdrukbaar formaat.
29
Reactie van klanten
Pictogram dat de reactie van de cliënt voor elke interventie visualiseert.

30***
Interventie-indicatoren
Het tonen van de mate van belangrijkheid van elke interventie gevonden door de monteur.
31
Snooze knop
Je kan de sluimerfunctie activeren door erop te klikken.
32
Pin knop
Je kan een werkorder vergrendelen om een belangrijk bericht bij de afspraak te noteren.
33
Gerepareerd indicator
Geeft aan of de interventie of item wel of niet is gerepareerd.

* Alleen beschikbaar voor PSA-dealer
** Alleen beschikbaar voor dealer in Nederland
*** Functie is optioneel. Als u geïnteresseerd bent om ze toe te voegen, neem dan contact met ons op via support@claireit.eu